header.titleheader.subtitle
header.title
header.title
header.subtitle

Centrul Unic de Apel


 

Serviciul Vamal al Republicii Moldova este accesibil pentru informațiile de care aveți nevoie 24/24, din orice colț al lumii.

Serviciul Vamal al Republicii Moldova este accesibil pentru informațiile de care aveți nevoie 24/24, din orice colț al lumii.

 

Dacă aveți neclarități sau întrebări cu privire la legislația vamală, regimurile și destinațiile vamale, declararea mărfurilor, clasificarea și originea acestora, acte permisive, regulile de trecere a mărfurilor și mijloacelor de transport peste frontieră sau dacă doriți să denunțați eventualele abuzuri sau fapte de comportament corupțional comise de angajații instituției, vă rugăm să contactați operatorii Centrului Unic de Apel al Serviciului Vamal, la numărul de telefon: +373 22 78-88-88.

Centrul Unic de Apel al Serviciului Vamal reprezintă un instrument național de informare pentru agenții economici implicați în comerțul internațional, pentru autorități, persoane fizice, dar și pentru alte părți interesate, care au posibilitatea să beneficieze de informații sigure, din prima sursă.

După formarea numărului +373 22 78-88-88, persoanele interesate pot selecta una dintre cele două linii specializate:

  • Tasta 1 -  Linia anticorupție (linia telefonică la care sunt recepționate informații referitoare la faptele de comportament corupţional şi alte abuzuri de serviciu comise de către funcționarii vamali).

  • Tasta 2 - Linia de informare (linia telefonică la care sunt recepționate și soluționate solicitările de informare privind activitatea vamală). 

Recepţionarea apelurilor se efectuează în regim 24/24. 

De asemenea, persoanele care au întrebări referitoare la orice aspect aferent domeniului vamal, pot contacta operatorii Centrului Unic de Apel în timp real și prin intermediul unui chat, disponibil pe pagina web a Serviciului Vamal sau la adresa de e-mail: callcenter@customs.gov.md.

Informații generale privind modul de introducere/scoatere a bunurilor în/din Republica Moldova, limita valorii neimpozabile, regimuri vamale, proceduri simplificate etc. pot fi găsite în secțiunea Întrebări frecvente.

Solicitările cu privire la temeiurile deciziei funcționarilor sau organului vamal sau plângerile persoanelor privind deciziile funcționarului sau organului vamal vor fi depuse în formă de petiție.