You are here

Ziua Europei și Ziua Victoriei, marcate astăzi în Republica Moldova (Video)

Dacă în anii precedenți, standul Serviciului Vamal din Orășelul European atrăgea sute de vizitatori interesați de chipiurile, uniformele militare și alte exponate din cadrul Muzeului Serviciului Vamal, anul acesta am pregătit un stand pe care îl puteți vedea de acasă!

Republica Moldova sărbătorește astăzi Ziua Europei și Ziua Victoriei și comemorării eroilor căzuți pentru Independența Patriei.

Ziua Victoriei comemorează sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial și victimele căzute în acest război. Este și momentul onorării veteranilor din al Doilea Război Mondial, care sunt încă în viață.

Ziua Europei este o sărbătoare anuală a păcii şi unității în Europa și a fost declarată sărbătoare oficială în Republica Moldova de către Parlament la 28 aprilie 2017.

Cu această ocazie, vă prezentăm unele dintre cele mai celebre exponate din cadrul Muzeului Serviciului Vamal: peste trei sute de chipiuri, berete și uniforme ale instituțiilor de forță din întreaga lume. Iar pentru iubitorii de animale, am pregătit demonstrații de dresaj canin și de depistare a diferitor produse, prezentate de inspectorii chinologi ai Serviciului Vamal, împreună cu colegii lor patrupezi.