You are here

VIDEO | Ascundeau mărfuri printre alte loturi aflate în tranzit. Un comerciant din Chișinău, reținut pentru contrabandă

Proprietarul mai multor puncte comerciale din Capitală a fost reținut pentru contrabandă, după ce, subdiviziunile specializate ale Serviciului Vamal, în comun cu procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale au descins cu percheziții la depozitul deținut de acesta, unde au depistat mai multe loturi de articole textile (lenjerie de corp, draperii, stofe etc.), fără acte de proveniență.

Descinderile au fost operate în rezultatul reținerii, în localitatea Giurgiulești, a unui autocamion despre care se cunoștea că este implicat în transportarea bunurilor de contrabandă.

Conform procedurii, vehiculul a fost escortat la terminalul vamal ”Cricova”, iar în urma controlului efectuat, au fost depistate peste 700 kg de articole de lenjerie de corp, care nu erau indicate în actele de însoțire.

Potrivit informațiilor acumulate de organele de anchetă pe parcursul unei luni de documentări, loturile provin din Turcia și urmau a fi descărcate la depozitul agentului economic reținut. Acestea erau introduse în țară prin contrabandă, fiind disimulate printre alte mărfuri transportate în regim de tranzit.

Valoarea mărfurilor depistate în autocamion, precum și la depozitul comerciantului depășește 3 milioane de lei. Majoritatea bunurilor aveau marcajele unor branduri renumite, susceptibile a fi contrafăcute.

Investigațiile continuă în vederea identificării tuturor persoanelor implicate în filiera infracțională deconspirată. În cazul demonstrării culpabilității, persoanele învinuite de contrabandă riscă  pedeapsă cu închisoarea pe un termen de până la 10 ani.