You are here

Ţigări pregătite spre decolare în Dublin, reţinute pe Aeroportul Internaţional Chişinău

Colaboratorii vamali în conlucrare cu polițiștii de frontieră au dejucat cu succes o tentativă de trecere ilegală peste frontiera de stat a  6 mii de ţigarete „Marloboro”, cu timbru de acciz al Republicii Moldova.

Cazul a fost înregistrat în seara zilei de ieri, pe pista de ieşire din ţară al  punctului de trecere Aeroportul Internaţional.

Astfel, acţionând în baza anlizei de risc, în cadrul controlului de frontieră efectuat asupra pasagerilor şi bagajului cursei aeriene Chişinău-Dublin, echipa mixtă de control a redirecţionat un moldovean în vîrstă de 32 de ani, pe coridorul roşu de traversare, pentru verificări suplimentare.

Rezultatul nu s-a lăsat mult aşteptat şi asta pentru că, în cadrul scanării cu aparatul de raze X-ray şi prelevării imaginilor, asupra bagajului au apărut suspiciuni rezonabile, fiind depistate 6 mii de ţigarete, camuflate cu peliculă .

Valoarea produselor de tutungerie pe piaţa europeană este estimată la circa 1500 euro.

În aceste condiţii, pentru contravenţia comisă, cetăţeanul moldovean s-a ales cu un proces-verbal conform indicilor art. 287.al.10 – Cod Contravenţional al RM, care prevede confiscarea ţigaretelor şi achitarea unei amenzi în cuantum de 3000 lei.

După finisarea procesului de documentare, cetăţeanul şi-a continuat cursa.

Secția managementul relațiilor publice

Tel: (+ 373 22) 574 188