You are here

Serviciul Vamal al Republicii Moldova a semnat contractul privind construcția primului scaner staționar.

Directorul General al Serviciului Vamal, Tudor BALIȚCHI a avut o întrevedere cu reprezentanții companiei  Nuctech Companz Limited, în cadrul căreia a fost semnat contractul de livrare și instalare a scanerului staționar la postul vamal Leușeni.

Totodată în cadrul ședinței reprezentanții Serviciului Vamal și companiei chineze au discutat aspecte tehnice despre construcția și instalarea scanerului NUCTECH,  datorită căruia va fi fluidizat la maxim traficul de mărfuri,  iar durata de scanare a unui autocamion se va reduce de tre ori și nu va depăși 2-3 minute.

 Lucrările de construcție deja sunt demarate, iar pînă la finele anului 2014  la frontiera externă a RM cu UE va fi funcțional cel mai performant echipament de scanare.

Scanerele staționare sunt utilizate de autoritățile vamale din mai multe State –membre UE și se deosebesc doar prin parametri tehnici superiori, capacitatea de detectare a mărfurilor suspecte, nedeclarate sau tăinuite de organul vamal.

În acest sens, este de menționat faptul că  Sistemele companiei Nuctech Company Limited sunt instalate şi deja  recuoscută eficienţa acestora în mai mult de 100 ţări din lume pe cele cinci continente.

 Reamintim că, decizia de  livrare a scanerului staţionar a fost susținută și apropbată  la 1 şi  8 iulie 2014, cu susţinerea Ambasadei Republicii Chineze în Republica Moldova.