You are here

Reţinut de colaboratorii vamali cu un pistol

Colaboratorii vamali din cadrul postului vamal Sculeni au reţinut un moldovean în vîrstă de 31 de ani, care deţinea un pistol fără acte.

Cazul a fost înregistrat în nopatea zilei de ieri, 16 noiembrie, pe segmentul de ieşire din ţară a postului vamal Sculeni.

Astfel, în jurul orelor 1 noaptea, pentru traversarea frontierei de stat s-a prezentat un mijloc de transport de model Audi A4, cu numere de înmatriculare străine, la volanul căruia se afla un cetăţean al Republicii Moldova.

De menţionat, că şoferul a declarat că transportă doar lucruri personale şi nu deţine alte bunuri care necesită a fi declarate.

Însă, în cadrul controlului vamal efectuat asupra mijlocului de transport, datorită aplicării tehncii speciale de control vamal şi indicatorilor de risc analizaţi, colaboratorii vamali au depistat un pistol cu aer comprimat, de model "Gletcher CST 304" calibru 1.77 (4.5 mm) cu bile de metal.

Arma era camuflată, în torpedoul automobilului, iar conducătorul auto, căruia îi aparţinea pistolul, nu deţinea nici un act de rigoare.

În aceste condiţii, pentru cercetarea tuturor circumstanţelor, colaboratorii vamali au întocmit un proces - verbal conform art. 287.al.10, Cod Contravenţional al RM, care prevede o amendă în cuantum de 3 mii lei.

Mai mult, arma a fost reţinută pentru efectuarea tuturor expertizelor de spacialitate.

Secţia Managementul Relaţiilor Publice
Tel: 0 22 574 181