You are here

Patru tentative de contrabandă cu ţigări dejucate de inspectorii vamali

În zilele de odihnă, la frontiera moldo-română, au fost contracarate patru tentative de trecere ilegală a produselor de tutungerie peste frontiera de stat.

Ţigările au fost descoperite de către colaboratorii posturilor vamale Sculeni şi Giurgiuleşti-Galaţi, asupra a patru mijloace de transport, în cadrul efectuării controlului de rigoare.

Primul caz de trecere ilegală a ţigaretelor, a fost înregistrat pe segmentul de ieşire din ţară a postului vamal Sculeni.

Cele peste 3500 de ţigarete, de marca Winston-Blue, au fost depistate, tăinuite, într-un automobil de model Toyota-Camry, cu numere de înmatriculare în Republica Moldova. Conducătoarea auto, o moldoveancă în vârstă de 35 de ani, a declarat controlului vamal, în mod verbal, doar lucruri personale, menţionând că nu are nimic altceva de declarat.

În urma efectuării controlului fizic, în salonul unităţii de transport, a fost depistat un lot de ţigarete cu timbru de acciz al RM, nedeclarat şi tăinuit de controlul vamal.

Un alt caz de trecere ilegală a produselor de tutungerie peste frontiera de stat, a fost dejucat de către colaboratorii aceluiaşi post vamal, în după-amiaza zilei de vineri.

Circa 3 mii de ţigarete „Winston- Blue" şi „Temp", au fost descoperite în rezervorul de benzină al unui autoturism de model BMW-316, cu numere de înmatriculare în judeţul Vaslui, România. Ca şi în primul caz, conducătorul auto, cetăţean român, nu a declarat şi a tăinuit controlului vamal, produsele de tutungerie.

La pista de ieşire din ţară a postului vamal „Ungheni-Sculeni", pentru efectuarea controlului vamal s-a prezentat automobilul de model  „Audi A6", cu numere de înmatriculare în străinătate.

Controlului vamal, conducătorul auto, cetăţean moldovean, a declarat în mod verbal doar lucruri personale, însă, urmare a efectuării controlului fizic, într-un loc special amenajat, în portbagajul mijlocului auto, au fost depistate tăinuite circa 6 mii de ţigarete „Rothmans" cu timbru de acciz al Republicii Moldova.

De asemenea, la punctul de trecere a frontierei „Giurgiuleşti-Galaţi" , colaboratorii vamali, au depistat tăinuite, în vederea trecerii ilicite peste frontiera de stat, alte 6 mii de ţigarete de marca „Ritm" şi „Ashima" cu timbru de acciz al RM. Lotul de ţigarete a fost camuflat în locuri special amenajate, sub aripa din faţă, a unui automobil de model „Renault Laguna", condus de către un cetăţean moldovean.

Valoarea totală a celor 4 loturi de ţigarete tăinuite şi nedeclarate controlului vamal, a fost estimată la suma de peste 3 mii de euro.

Drept urmare, pentru ilegalităţile comise, loturile de ţigarete au fost ridicate în vederea confiscării, iar pe numele conducătorilor auto, de către organul vamal, au fost întocmite câte un proces-verbal, în conformitate cu art.287, al.10 Cod Contravenţional al Republicii Moldova.

Secţia managementul Relaţiilor publice

Tel: 022 - 574181