You are here

Iurie Leancă a vizitat prima companie cu certificat de Agent Economic Autorizat

Prim-ministru Iurie Leancă a vizitat astăzi compania Steinel, specializată în producţia de echipamente electrice. La fabrica Steinel, care este o investiţie germană în Republica Moldova cu sediul la Chişinău, Iurie Leancă s-a familiarizat cu activitatea acesteia, a vizitat sala de producţie, depozitul şi blocul administrativ.

Este de menționat că, în luna septembrie, Steinel a fost prima companie care a primit de la Serviciul Vamal certificatul deAgent Economic Autorizat. Acest certificat oferă beneficii precum accesul la proceduri simplificate de vămuire, reducerea numărului de controale fizice, prioritate la vămuire, precum și scutirea de la garantarea drepturilor de import în procesul de perfecționare activă.

Potrivit președintelui consiliului companiei Steinel, Victor Hoffmann, această modificare va permite companiei să direcționeze în investiții, banii care altfel ar fi fost blocați în TVA, taxe vamale sau garanții.

„Este un pas important şi o revoluţie pentru noi, acum suntem în zona în care putem face produse finite, ne putem diversifica producţia şi este un început pentru o fabrică de mase plastice", a menționat  antreprenorul.

De asemenea, Iurie Leancă a discutat cu angajaţii întreprinderii despre studiile pe care le deţin, condiţiile de muncă şi salarizare. Potrivit administraţiei, aici activează 245 de persoane, iar intenția este să dubleze capacitatea, urmare a mecanismului aprobat recent.

Premierul a notat că atragerea investiţiilor străine în Republica Moldova şi crearea condiţiilor optime pentru investitori este o prioritate pentru Guvern.

Compania activează de şapte ani în Republica Moldova, iar produsele sale sunt vândute în peste 70 de țări. Aceasta face parte din grupul Steinel care are fabrici în Germania, Elveţia, Cehia, România. 

Secţia Managementul Relaţiilor Publice

Tel: 574-188