You are here

Invitație de presă_Vitalie Vrabie și Ambasadorul UE, Peter Michalko vor verifica funcționalitatea noului punct comun de trecere a frontierei ”Palanca”

Miercuri, 06 februarie a.c., începând ora 13.30, Directorul Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie și Ambasadorul Uniunii Europene, E.S. Peter Michalko se vor afla la Palanca pentru a verifica cât de operativ decurge controlul în noul post comun, inaugurat în data de 28 decembrie 2018. La eveniment va participa și șeful Poliției de Frontieră, Fredolin Lecari. Cei trei oficiali vor cronometra timpul de trecere a frontierei, vor vorbi cu călătorii și vor inspecta funcționalitatea echipamentelor de control.

Amintim că, noul post comun de control de la Palanca a fost construit în cadrul unui proiect în valoare de 6,18 milioane de euro, dintre care 4,5 milioane au fost acordate de Uniunea Europeană, iar 1,68 milioane euro – de Guvernul Republicii Moldova. Partenerul de implementare a proiectului a fost PNUD Moldova.

Acesta este deschis pentru toate categoriile de vehicule, cu condiția că nu transportă produse alcoolice și din tutun sau supuse controlului veterinar și fito-sanitar.

Rugăm să confirmați participarea prin contactarea purtătorului de cuvânt al Serviciului Vamal, Cristina Rău, la numerele de telefon +373 22 574-211 sau +373 79 003-793.