You are here

Informație de ultimă oră: Trafic reluat prin vămile Leușeni, Basarabeasca și Ceadîr-Lunga 2

(UPDATE ora 10:30/14.01.2019) După o întrerupere de trei zile, postul vamal de tip debarcader "Molovata" și-a reluat activitatea. Amintim că, circulația prin acest post a fost sistată în dimineața zilei de 11 ianuarie a.c., din cauza podurilor de gheață formate peste râul Nistru. Actualmente, toate posturile vamale activează în regim normal.

(UPDATE ora 17:00/11.01.2019) A fost reluată circulația pe tronsoanele cuprinse între postul vamal Albița și localitățile Huși și Iași, restricțiile fiind scoase, deocamdată, doar pentru autoturisme, microbuze și autocare. Circulația tranportulului de mare tonaj, pe respectivele porțiuni de drum, rămâne a fi, în continuare, restricționată.

Traficul a fost restabilit și prin posturile vamale ”Basarabeasca” și ”Ceadîr – Lunga 2”, fiind permisă deja circulația autocarelor. Amintim că, deplasarea acestora era interzisă de partea ucraineană din cauza poleiului format pe carosabil.

Actualmente, restricțiile de circulație sunt menținute doar la postul vamal de tip debarcader ”Molovata”, motivul constituindu-l podurile de gheață de pe râul Nistru.

Restul posturilor vamale activează în regim normal, nefiind atestate valori mari de trafic.

Serviciul Vamal va monitoriza în permanență situația din posturile vamale și va reveni cu actualizări.

(Ora 10:00/11.01.2019) Serviciul Vamal atenționează călătorii și transportatorii de mărfuri și pasageri despre restricțiile de circulație apărute pe teritoriul statelor vecine, din cauza traseelor înzăpezite.

Conform informațiilor transmise de autoritățile partenere din România, actualmente, este instituită resctricție de circulație pentru toate categoriile de vehicule pe drumul european E581, între postul vamal ”Albița” și localitatea Huși.

Spre direcția Iași, circulația este interzisă doar pentru vehiculele de mare tonaj, însă, potrivit informațiilor din post, mulți șoferi de autoturisme, la fel, au luat decizia de a face cale întoarsă.

Totodată, din cauza ninsorilor abundente de pe teritoriul Ucrainei și a poleiului format pe carosabil, este interzisă circulația autocarelor înspre posturile vamale Basarabeasca și Ceadîr – Lunga 2.

Depunerile de gheață au afectat și circulația peste râul Nistru, prin postul vamal de tip debarcader ”Molovata”, activitatea căruia a fost temporar sistată. 

Vom reveni cu actualizări.