You are here

Gest de caritate pentru copilaşii aflaţi în orfelinate

În ajun de Revelion, pentru zeci de copii plasaţi în case de copii şi asistenţe parentale profesionale, colaboratorii vamali au avut rolul de Moş Crăciun, aducîndu-le în dar jucării.

Sărbătorile de iarnă sunt aşteptate de toţi şi cei mari şi cei mici, dar în special de copii care au cunoscut o soartă mai dură.

În acest sens, graţie acţiunilor întreprinse pe linia asigurării protecţiei drepturilor de proprietate intelectuală la frontieră, de către colaboratorii Secţiei Protecţia Proietăţii Intelectuale din cadrul Serviciului Vamal a fost contracarată o tentivă de import a unui lot de marfă de jucării ce aduce atingere unei mărci înregistrate în Republica Moldova, în valoare de peste 15 mii lei.

Dincolo de toate acţiunile întreprinse de stopare a mărfurilor, la iniţiativa Serviciului Vamal în colaborare cu titularul de drept şi cu acordul instituţiilor de resort, pe motiv că nu sunt mărfuri periculoase, s-a convenit ca jucăriile să nu fie distruse conform procedurii, dar să fie donate copiilor aflaţi în orfelinate şi asistenţe parentale profesionale din ţară.

Astfel, în ajun de sărbători, copii au avut parte de bucurii şi emoţii pozitive primind în dar jucării şi maşini electrice.

Reamintim, că în ajun de sărbători, tradiţional, coalaboratorii vamali desfăşoară acţiuni de caritate la mai multe case de copii din ţară.

Secţia Managementul Relaţiilor Publice
Tel: 574181