You are here

Dezvoltarea abilităților profesionale în domeniul antifraudă

Săptămâna aceasta, 23 de funcționari vamali de la nivel central şi teritorial își perfecționează competențele profesionale în domeniul „Activitatea antifraudă şi tehnicile vamale de investigaţie, participând la un training organizat de Centrul de instruire al Serviciului Vamal, sub egida Organizației Mondiale a Vămilor (OMV).

Lecțiile sunt ținute de experți specializați în domeniul antifraudă din cadrul autorității vamale germane, integrând subiecte specifice referitoare la evaziunea fiscală, spălarea banilor, investigaţia financiară, urmărirea banilor, analiza de risc a infracţiunilor economice, planificarea strategică a activităţilor de teren, livrări controlate, grupurile comune de investigaţii etc.

Trainingul conține atât sesiuni teoretice, cât și practice și are drept scop consolidarea competențelor profesionale ale ofițerilor vamali în activitatea antifraudă, fortificând, astfel, capacitățile instituţionale de combatere a contrabandei și a altor fraude vamale.

Menționăm că, de la începutul anului, aceasta este cea de-a treia misiune de asistență în domeniul instruirii oferită de OMV, în cadrul cărora sunt promovate cele mai bune practici și standarde vamale internaționale.