You are here

Au rămas fără microbuze și marfă. Doi bărbați au fost sancționați pentru că au vrut să scoată ilegal din țară țigarete și anabolizante

Peste 15 mii de țigarete, de diverse mărci și aproximativ o mie de anabolizante au fost depistate de vameșii de la Cahul, cu ajutorul câinelui specializat al Vămii.

Țigaretele au fost reținute, aseară, după ce patrupedul postului vamal a reacționat la tavanul și torpedoul unui microbuz de pasageri și colete, care se îndrepta spre Marea Britanie. În urma demontării acestora, au fost depistate 15.200 de țigarete, marcate cu timbru de acciz al RM.

Tot într-un microbuz de pasageri și bagaje neînsoțite au fost depistate și produsele anabolizante. Substanțele restricționate au fost găsite de câinele Vămii, în dimineața zilei de astăzi, într-un colet care ar fi urmat să ajungă în Italia. Acestea erau camuflate în cutii de cereale. În total, vameșii au numărat 825 de pastile și 149 de fiole cu substanțe anabolizante, de producție autohtonă.

În ambele cazuri, au fost reținute atât mărfurile, cât și vehiculele folosite la transportarea acestora. De asemenea, șoferii unităților de transport urmează să achite și amenzi în mărime de până la 4.500 de lei.