header.titleheader.subtitle
header.title
header.title
header.subtitle

Trei persoane bănuite de contrabandă cu sisteme GPS furate din Cehia și Franța. În unul din cazuri, prejudiciul depășește două milioane lei (VIDEO)

Departamentul antifraudă și conformare al Serviciului Vamal sub conducerea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale și de comun cu ofițerii INI, au documentat trei persoane bănuite de contrabandă cu sisteme de navigare GPS și de alte tipuri furate din Cehia, Franța și alte state europene.
 
Bănuiții sunt doi bărbați și o femeie cu vârste cuprinse între 30 și 50 de ani. Aceștia au fost identificați urmare a schimbului de informații cu autoritățile din Cehia. Potrivit datelor din dosar, bănuiții ar fi parte a unui grup infracțional specializat în furturi de sisteme de navigare și unelte agricole. Într-unul din cazurile documentate, prejudiciul comis în Cehia depășește două milioane lei. În continuare, autoritățile de drept din Moldova comunică cu cele din statele europene pentru investigarea infracțiunii de care cei trei sunt bănuiți și care beneficiază de prezumția nevinovăției, până la trimiterea în judecată și pronunțarea unei hotărâri.
 
Pentru consolidarea probatoriului, la cei trei bănuiți și alte persoane avut loc 14 percheziții cu sprijinul angajaților „Fulger,” în Chișinău și Căușeni. La fața locului, au fost depistate și ridicate obiecte care vor fi coroborate cu probele existente în dosar: unelte specializate la deschiderea ușilor automobilelor sau tractoarelor, pentru sustragerea sistemelor de navigare GPS, cartușe păstrate ilegal, înscrisuri de ciornă, precum și suporturi informaționale.
 
Cercetările continuă, în vederea tragerii la răspundere a bănuiților și elucidarea implicării altor complici în activitatea acestui grup infracțional internațional.

Secția relații publice
Tel.: 022 574 211
press@customs.gov.md