header.titleheader.subtitle
header.title
header.title
header.subtitle

Termenul de aflare în țară a autovehiculelor introduse și declarate prin acțiune

Mijloacele de transport de uz privat, pot rămâne pe teritoriul vamal sub regimul de admitere temporară pe o perioadă continuă sau întreruptă de 180 de zile într-un interval de 12 luni consecutive. Plasarea sub regimul de admitere temporară a mijloacelor de transport, de către persoanele stabilite pe teritoriul vamal, se efectuează prin declararea verbală a mijlocului de transport, fără deținerea autorizației și cu aplicarea scutirii totale de la plata drepturilor de import.

Mijloacele de transport de uz privat,  pot rămâne pe teritoriul vamal sub regimul de admitere temporară pe o perioadă continuă sau întreruptă de 180 de zile într-un interval de 12 luni consecutive. Plasarea sub regimul de admitere temporară a mijloacelor de transport, de către persoanele stabilite pe teritoriul vamal, se efectuează prin declararea verbală a mijlocului de transport, fără deținerea autorizației și cu aplicarea scutirii totale de la plata drepturilor de import.

Regimul de admitere temporară poate fi utilizat dacă sunt îndeplinite condiţile
a) mărfurile nu suferă nicio modificare, cu excepţia uzurii normale datorate folosirii acestora; 
b) este posibilă asigurarea identificării mărfurilor plasate sub regim;
c) titularul regimului este stabilit în afara teritoriului vamal;
d) sunt îndeplinite cerinţele prevăzute în legislaţia vamală pentru acordarea scutirii totale sau parţiale de drepturi de import.

Mărfurile aflate sub regim de admitere temporară nu pot fi: vândute, închiriate, subînchiriate, date în locaţiune, comodat, gajate, transferate sau puse la dispoziţia unei alte persoane stabilite pe teritoriul vamal.

Termenul de păstrare a mărfurilor sub regimul de admitere temporară este de 24 de luni.

Detalii și legislația  aici.
 

În cazul în care aveți nevoie de mai multe detalii, vă recomandăm să apelați Centrul Unic de Apel al Serviciului Vamal (24/24) la numărul de telefon: 373 (22) 78-88-88.

Secția relații publice
Tel.: 022 574 211

press@customs.gov.md