header.titleheader.subtitle
header.title
header.title
header.subtitle

Tentativă de scoatere ilegală din țară a peste 40 mii de Euro

Funcționarii postului vamal Aeroportul Internațional Chişinău, în conlucrare cu polițiștii de frontieră au dejucat planurile unui pasager de a scoate ilegal din țară o sumă impunătoare de bani. 

Cazul a fost înregistrat astăzi, 13 mai curent, în cadrul postului vamal Aeroportul Internațional Chișinău, la sectorul plecare pasageri, sectorul VIP, unde pentru controlul de specialitate s-a prezentat un pasager de gen masculin, al rutei Chişinău – Viena, declarând în prealabil organului vamal despre scoaterea din țară a mijloacelor financiare în sumă de 8 500 Euro.
 
Având în vedere că, în urma controlului de securitate al bagajelor de mână, de către polițiștii de frontieră în comun cu funcționarii vamali a fost stabilită prezența mijloacelor financiare, în cele din urmă, funcționarii vamali au supus bagajul pasagerului verificării fizice.
 
Astfel, în rezultatul controlului fizic efectuat de către funcționarii vamali, au fost depistate mijloace financiare în numerar în sumă de 8 500 Euro (declarată în prealabil funcționarilor vamali) și 40 000 Euro sumă care urma a fi scoasă ilegal din țară, din motivul nedeclarării acesteia.

Ca urmare, mijloacele financiare au fost ridicate și a fost sesizată Direcția Urmărire Penală a Serviciului Vamal, iar cazul fiind investigat în continuare.

Serviciul Vamal al Republicii Moldova face apel repetat către persoanele fizice rezidente şi nerezidente despre obligația declarării valorilor valutare introduse în/scoase din Republica Moldova conform legislației în vigoare.   

Secția relații publice
Tel.: 022 574 211
press@customs.gov.md