header.titleheader.subtitle
header.title
header.title
header.subtitle

Serviciul Vamal și Uniunea Națională a Executorilor Judecătorești, întruniți în ședință de lucru

La data de 23 septembrie curent, Conducerea Serviciului Vamal a desfășurat o ședință de lucru cu Uniunea Națională a Executorilor Judecătorești.

Principalele subiecte regăsite pe agenda ședinței au vizat: modul de executare a documentelor executorii emise de către executorii judecătorești, precum și crearea unor sisteme informaționale care vor simplifica interacțiunea între cele două instituții.

În debutul ședinței, Conducerea Serviciului Vamal i-a transmis felicitări Domnului Roman TALMACI, cu prilejul preluării unui nou mandat de Președinte al Uniunii Naționale a Executorilor Judecătorești, urându-i mult succes în derularea activităților propuse.

În cadrul întrevederii, Părțile au abordat mai multe aspecte ale colaborării bilaterale instituite, totodată, fiind reiterat interesul atât a UNEJ, cât și a Serviciului Vamal în dezvoltarea unei platforme de interoperabilitate menite să simplifice schimbul de date între cele două instituții, care într-un final va spori procesul de recuperare a creanțelor statului.

La finalul ședinței, Părțile au convenit asupra semnării unui acord de colaborare între Serviciul Vamal și Uniunea Națională a Executorilor Judecătorești, scopul căruia este fortificarea relațiilor instituționale, precum și reducerea timpilor de executare a documentelor executorii.

Secția relații publice
Tel.: 022 574 211
press@customs.gov.md