header.titleheader.subtitle
header.title
header.title
header.subtitle

Serviciul Vamal raportează încasări de peste 650,19 milioane de lei în perioada 04 - 10 iulie curent

În perioada 04 - 10 iulie 2022, încasările Serviciului Vamal la bugetul de stat se ridică la peste 650,19 milioane de lei, mai mult cu 13,1 % față de sarcina bugetară stabilită pentru acest interval.

De către persoane fizice au fost introduse bunuri a căror valoare în vamă depășește limita neimpozabilă, fiind încasate plăți în valoare de peste 7,2 milioane lei, ceea ce reprezintă 3,4 % din totalul sumei încasate pentru perioada respectivă. 

Banii colectați de la contribuabili sunt vărsați direct în bugetul de stat și redistribuiți pentru salarii, dezvoltarea infrastructurii, proiecte sociale ș.a.

De asemenea, pe parcursul săptămânii trecute, au fost perfectate 11 553 declarații vamale, iar fluxul mijloacelor de transport a constituit 87 973 de traversări. Astfel, în scopul optimizării timpului de traversare, Serviciul Vamal recomandă transportatorilor de mărfuri înainte de a porni la drum să consulte pagina web a instituției, rubrica “Traficul on-line în posturile vamale de frontieră” (https://customs.gov.md/ro/traffic) și să opteze pentru traversarea prin acel post unde sunt mai puține mijloace de transport.

La capitolul combaterea fraudelor, în perioada vizată au fost constatate 39 de încălcări ale legislației vamale și aplicate amenzi în sumă de peste 171 mii de lei. 

În aceeași ordine de idei, menționăm că, de la începutul anului curent, Serviciul Vamal a colectat la bugetul de stat 16,4 miliarde lei, fiind atestată o creștere de 23,3 % față de încasările din intervalul corespondent al anului 2021.

Raportul zilnic privind situația la posturile vamale de frontieră, noutăți, depistări, evenimente și alte informații ce țin de activitatea vamală, pot fi consultate pe canalul Telegram al Serviciului Vamal al Republicii Moldova: https://t.me/ServiciulVamalRM.

Secția relații publice
Tel.: 022 574 211
press@customs.gov.md