header.titleheader.subtitle
header.title
header.title
header.subtitle

Serviciul Vamal găzduiește Misiunea Oficiului European de Luptă Antifraudă a Comisiei Europene aflată într-o vizită de lucru în Republica Moldova

În perioada 26 septembrie – 06 octombrie, curent, Serviciul Vamal găzduiește Misiunea Oficiului European de Luptă Antifraudă (OLAF), aflată în Republica Moldova, scopul căreia este investigarea actelor și faptelor de fraudă și de corupție care implică fonduri ale Uniunii Europene. 

Misiunea a debutat în cadrul unei ședințe de lucru cu Conducerea Serviciului Vamal, iar pe perioada aflării în Republica Moldova, aceasta va desfășura vizite de lucru la mai mulți agenți economici rezidenți.

În cadrul ședinței, Părțile au abordat principalele obiective urmărite de către misiune pe perioada aflării în Republica Moldova și suportul care poate fi acordat de către Serviciul Vamal pentru atingerea obiectivelor propuse. 

Conducerea Serviciului Vamal, și-a exprimat deschiderea pentru a oferi suportul necesar misiunii, în același timp a adus mulțumiri pentru conlucrarea între instituții pe domeniile de interes comun.

Directorul adjunct al Serviciului Vamal, Domnul Nicolae VUTCARIOV, a însoțit misiunea în cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), unde a fost desfășurată o ședință de lucru cu procurorul Domnul Vitalie Roșior.

Serviciul Vamal, colaborează în domeniul antifraudă cu OLAF de mai mult timp, în luna iunie curent, delegația Serviciului Vamal a efectuat o vizită de lucru în cadrul Oficiului, scopul căreia a fost schimbul de date și informații în domeniul traficului ilicit cu produse de tutungerie și produse alcoolice. Totodată, Serviciul Vamal, a solicitat suportul extern al partenerilor în investigarea acțiunilor de transportare ilegală a deșeurilor metalice și combaterea acestui fenomen.

Notă: Serviciul Vamal colaborează cu Oficiul European de Luptă Antifraudă începând cu 15 mai 2013, având la bază Aranjamentul de cooperare administrativă încheiat între părți. 
 

Secția relații publice
Tel.: 022 574 211
press@customs.gov.md