header.titleheader.subtitle
header.title
header.title
header.subtitle

Serviciul Vamal comunică despre simplificarea procedurii de import a produselor din Ucraina


Serviciul Vamal al Republicii Moldova informează că, întru aplicarea prevederilor punctelor 16 și 17 ale Dispoziției nr. 12 din 25 martie 2022 a Comisiei pentru Situaţii Excepţionale a Republicii Moldova, pe perioada stării de urgență, prin derogare de la prevederile Acordului privind Regulile de determinare a țării de origine a mărfurilor în Comunitatea Statelor Independente din 20 noiembrie 2009 și a Legii nr. 1380/1997 cu privire la tariful vamal, certificatele de origine a mărfurilor forma CT-1 eliberate de autoritățile din Ucraina, prezentate în copii (pe hârtie sau în format electronic), au aceeași validitate ca și originalele acestora. 

Totodată, importatorul, urmează să prezinte organelor vamale originalele certificatelor de origine a mărfurilor forma CT-1, angajându-se în acest sens prin prezentarea la momentul importului a Declarației-angajament a importatorului prezentată în Anexei 2 la Dispoziția nr. 12 din 25 martie 2022 a Comisiei pentru Situaţii Excepţionale a Republicii Moldova.

În continuarea celor menționate, îndemnăm să vă informați doar din surse veridice și să vă alăturați pe Telegram la Canalul „Prima Sursă”, accesând linkul: https://t.me/prima_sursa_md.

Serviciul Vamal rămâne la datorie, în prima linie!

Secția relații publice
Tel.: 022 574 211
press@customs.gov.md