header.titleheader.subtitle
header.title
header.title
header.subtitle

Serviciul Vamal al Republicii Moldova a beneficiat de o nouă donație din partea Ambasadei SUA la Chișinău

 

În data de 30 iunie curent, Serviciul Vamal a devenit beneficiar al unui lot de echipamente de protecție personală, ce au drept scop prevenirea contaminării și răspândirii substanțelor nocive chimice/biologice, inclusiv protecția împotriva virusului COVID-19.

Echipamentele au fost donate de Programul Controlul Exporturilor și Securitatea Frontalieră (EXBS) din cadrul Ambasadei SUA la Chișinău, ca parte din programul de asistență din partea Departamentului de Stat al SUA oferit Serviciului Vamal pentru consolidarea capacităților sale instituționale.

Directorul Serviciului Vamal, Sergiu Burduja a mulțumit reprezentanților EXBS pentru asistența oferită pe tot parcursul perioadei de colaborare, reiterând că acest ajutor este oportun și va fortifica capacitățile de protecție ale angajaților vamali față de riscurile contaminării cu substanțe chimice sau biologice, dar și în lupta cu pandemia Covid-19.

NOTĂ: În cadrul cooperării vamale dintre Serviciul Vamal al Republicii Moldova și Ambasada Statelor Unite ale Americii, prin intermediul Programului EXBS, în anul 2020 instituția noastră a mai beneficiat de 3 mijloace de transport, în 2019 și 2012 de 6 echipamente de inspectare a bagajelor, iar în decembrie 2017, cu suportul Programului, au fost repuse în funcțiune cinci scanere mobile. Programul EXBS mai presupune și organizarea cursurilor de instruire și a vizitelor de studiu, astfel încât angajații Serviciului Vamal să poată detecta arme convenționale și de distrugere în masă, precum și mărfuri de contrabandă sau cu dublă destinație.

Secția relații publice
Tel.: 022 574 211

press@customs.gov.md