header.titleheader.subtitle
header.title
header.title
header.subtitle

Se deplasa pe drum de câmp în scopul transportării frauduloase a unui lot de marfă, dar și acolo a fost prins de către Echipele Mobile ale Vămii (VIDEO/FOTO)

Acționând în baza informației operative, ofițerii Echipelor Mobile ale Serviciului Vamal, pe un drum de câmp, în nemijlocita apropiere de segmentul transnistrean, au identificat un mijloc de transport de model ”Toyota Tundra”. Pentru a fi posibilă stoparea și supunerea controlului, mijlocul de transport a fost urmărit 20 km, în direcția spre mun. Chișinău. 

Astfel, în localitatea Zolotievca, raionul Anenii Noi, de către Echipele Mobile ale Serviciului Vamal în conlucrare cu INSP, a fost stopată unitatea de transport și a fost supusă controlului vamal.

În rezultatul controlului vamal, a fost depistat un lot comercial de marfă, articole vestimentare ticsite în 58 de saci și transportate fără acte de proveniență legală.

Preliminar a fost stabilit că mijlocul de transport se deplasa din regiunea transnistreană ocolind posturile vamale interne de control.

Documentat pe caz este un conațional în vârstă de 56 de ani. Bărbatul a refuzat să ofere detalii.

Lotul de marfă și mijlocul de transport au fost indisponibilizate, iar investigațiile continuă.

Secția relații publice
Tel.: 022 574 211
press@customs.gov.md