header.titleheader.subtitle
header.title
header.title
header.subtitle

Reținut într-un dosar de contrabandă cu articole din aur și argint, în valoare de peste patru milioane lei

Ofițerii Departamentului antifraudă și conformare al Serviciului Vamal, sub conducerea PCCOCS, anunță reținerea unui cetățean al Turciei, într-un dosar de contrabandă cu aur și argint turcesc de peste patru milioane lei, comisă în perioada anilor 2018-2019. 

Atunci, schema fusese destructurată, iar două persoane din Republica Moldova au fost reținute, după care și condamnate la 3 și 4 ani închisoare (primul din ei recunoscându-și vina), cu confiscarea articolelor din aur și argint în valoare de peste patru milioane lei. La acea etapă, organizatorul celor doi membri ai grupului infracțional a fost anunțat în căutare, acesta fiind originar din Republica Turcia și care atunci nu era în Republica Moldova.

Duminică seara, 21 ianuarie, prin postului vamal Aeroport Internațional Chișinău, a sosit cu ruta Istanbul – Chișinău, organizatorul turc cu vârsta de 48 de ani, când a și fost reținut pentru 72 de ore pentru continuarea investigațiilor, timp în care beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Secția relații publice
Tel.: 022 574 211
press@customs.gov.md