header.titleheader.subtitle
header.title
header.title
header.subtitle

Percheziții la mai multe adrese din Bălți, într-un dosar de contrabandă cu țigări

 

Astăzi, 11 ianuarie curent, ofițerii Serviciului Vamal și angajații Poliției de Frontieră au efectuat, în municipiul Bălți, opt percheziții în scopul destructurării unui grup infracțional organizat specializat în contrabandă cu țigarete. Perchezițiile s-au desfășurat în comun cu procurorii oficiului Nord al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

Ca urmare a măsurilor întreprinse de ofițerii Serviciului Vamal și angajații Poliției de Frontieră, oamenii legii au depistat în aprilie 2021, în zona de responsabilitate a Direcției Regionale Vest a Poliției de Frontieră, aproape 9000 pachete de țigări fabricate în Moldova. În baza prețului pe piață al acestora, lotul ridicat de oamenii legii valorează peste 200.000 lei.

Bănuiții sunt trei bărbați cu vârste cuprinse între 27 și 43 de ani, iar unul din aceștia este fost angajat al Poliției de Frontieră.

Pe parcursul zilei de marți, aceștia urmează să fie prezentați procurorilor PCCOCS pentru audieri, care vor decide asupra necesității solicitărilor de aplicare a măsurilor preventive în privința bănuiților.

Menționăm, investigațiile sunt în stadiu preliminar, iar potrivit legii persoanele din dosar sunt considerate nevinovate până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești finale în acest caz.