header.titleheader.subtitle
header.title
header.title
header.subtitle

În atenția agenților economici! Autorizația de antrepozit vamal va fi eliberată doar prin sistem electronic

Serviciul Vamal al Republicii Moldova anunță că, din 1 februarie 2021, procedura de eliberare a Autorizației de antrepozit vamal (administrarea și gestionarea antrepozitului) se va desfășura doar în format electronic.

Prin urmare, dacă intenționați să depuneți cererea de obținere a „Autorizației de antrepozit vamal (administrarea și gestionarea antrepozitului)” începând cu luna februarie, recomandăm să consultați aici lista documentelor necesare, care urmează a fi anexate.

Cererea de obținere a actului permisiv poate fi depusă accesând linkul https://actpermisiv.gov.md/#/ep/permit/127.

Tot procesul se va desfășura doar în format electronic. Astfel, la adresa de e-mail pe care o veți indica vor fi transmise toate notificările, inclusiv și actul constatator de recepție a cererii, dar și actul permisiv. La prima etapă, va fi necesar să obțineți „Schema tehnologică de lucru elaborată și aprobată de biroul vamal în a cărui rază de activitate se află antrepozitul vamal”. Aceasta, împreună cu tot setul de acte, va fi scanată și anexată la cerere.

Prevederile respective au fost introduse prin Legea nr. 143 din 16.07.2020 pentru modificarea unor acte normative (Monitorul Oficial nr.199-204/418 din 07.08.2020).

Totodată, menționăm că nu au fost operate modificări și în ceea ce privește lista actelor necesare sau modalitatea de realizare a controlului la momentul autorizării. Diferența constă doar în faptul că cererea va fi depusă electronic și, ca urmare, actul permisiv va fi eliberat de asemenea în format electronic.

Secția relații publice
Tel.: 022 574 211

press@customs.gov.md