header.titleheader.subtitle
header.title
header.title
header.subtitle

Funcţionarii vamali de la Aeroport, instruiţi în domeniul sistemului de administrare a monitoarelor portale de depistare a radiaţiilor

 

Circa 50 de funcţionari vamali de la Aeroportul Internațional Chișinău au beneficiat de o serie de instruiri cu genericul “Procedurile de răspuns la punctele de trecere a frontierei în cazurile de alarmă radioactivă, operarea cu monitoare portale şi utilizarea echipamentelor tehnice de control”.

Scopul celor 4 activități organizate de Centrul de instruire al Serviciului Vamal a fost consolidarea abilităților profesionale ale vameșilor de la Aeroport în prevenirea şi combaterea contrabandei cu substanţe nucleare și aplicarea consecventă a mijloacelor tehnice speciale de control la locul de muncă. Instruirile au fost moderate de nucleul de formatori din cadrul Serviciului Vamal cu background profesional specific domeniului vizat.

Agenda activităților a înglobat: sistemul de detectare a radiaţiilor, tehnicile de inspecţie secundară, procedura de intervenţie în cazurile de alarmă radioactivă, Softul CAS (RAVEN), utilizarea echipamentului tehnic de control.

Notă: Activităţi similare sunt organizate periodic de Serviciul Vamal în colaborare cu Programul Depistarea şi Prevenirea Cazurilor de Contrabandă cu Substanțe Nucleare – NSDD.

Secția relații publice
Tel.: 022 574 211

press@customs.gov.md