header.titleheader.subtitle
header.title
header.title
header.subtitle

Funcționarii vamali au contracarat două tentative de transportare ilicită a mărfurilor supuse controlului strategic

Funcționarii vamali din cadrul posturilor vamale Leușeni și Aeroport Internațional Chișinău, au contracarat două tentative de transportare ilicită a mărfurilor supuse controlului strategic.

În primul caz, funcționarii postului vamal Leușeni au supus controlului de specialitate un mijloc de transport de model ”JEEP COMPASS”, la volanul căruia se afla un cetățean al Ucrainei. Șoferul a comunicat că se deplasează spre Germania și nu are nimic de declarat. În rezultatul controlului vamal, printre lucrurile personale au fost depistate: un pistol de sistem Flobert calibru 4,5 mm de model ZBROIA, gloanțe SELLIER&BELLOT 4 mm (Flobert) – 106 buc. și un cuțit cu lamă de 17 cm, toate fiind nedeclarare conform prevederilor legislației în vigoare.

În al doilea caz, funcționarii postului vamal Aeroport Internațional Chișinău, Serviciul persoane fizice au supus controlului de specialitate bagajele pasagerilor de la cursa Istanbul - Chișinău (punctul de pornire Houston). În rezultatul controlului vamal, în bagajul unui bărbat cu cetățenie dublă (SUA și UA), în vârstă de 42 de ani, au fost depistate mărfuri: veste antiglonț şi componente ale acestora, căști antiglonț, lunete şi binocluri de diferite modele, truse medicale, accesorii pentru arme, toate nedeclarate organului vamal. 

De menționat, că în ambele cazuri bunurile au fost ridicate și sunt pasibile confiscării speciale. Totodată, în al doilea caz a fost sesizată Direcția Urmărire Penală a Serviciului Vamal, cazul fiind investigat în continuare.

Secția relații publice
Tel.: 022 574 211
press@customs.gov.md