header.titleheader.subtitle
header.title
header.title
header.subtitle

CONSULTARE PUBLICĂ

Serviciul Vamal inițiază, începând cu 17 februarie 2023, consultarea publică la proiectul Ordinului Serviciului Vamal cu privire la aprobarea Normelor tehnice privind modul de declarare a bagajelor expediate la indicația unei persoane fizice.

Scopul proiectului este aprobarea Normelor tehnice privind modul de declarare a bagajelor expediate la indicația unei persoane fizice, care vor acorda posibilitatea traversării relativ rapide a frontierei, cu vămuirea simplificată în regim de import/export, nemijlocit în punctul de trecere a frontierei de stat sau la posturile vamale interne, în raza de activitate a cărora este înregistrat transportatorul, precum și Norme care creează un cadrul legal, dar și comod pentru declararea și controlul vamal al bagajului expediat, în cadrul posturilor vamale de frontieră (PVFI, rutiere) sau posturile vamale interne (PVI).

Proiectul Ordinului și Nota informativă pot fi consultate în rubrica ”Transparența activității și a procesului decizional”, iar recomandările pe marginea proiectului supus consultării publice vor fi transmise până la 20 martie 2023, la adresa de email: viorel.plugari@customs.gov.md , sau la adresa MD-2065, mun. Chișinău, str. Nicolae Starostenco, 30.