header.titleheader.subtitle
header.title
header.title
header.subtitle

Alte trei cazuri de transportare frauduloasă a bunurilor, contracarate de către vameșii de la Leușeni

În ultimele 12 ore, funcționarii postului vamal Leușeni au contracarat trei cazuri de transportare și introducere frauduloasă a bunurilor, prin nedeclararea acestora, pe teritoriul Republicii Moldova de către persoanele fizice prin intermediul bagajelor neînsoțite.  

În primul caz, pentru realizarea controlului s-a prezentat un autocar de model ”Mercedes-Benz Travego”, ce se deplasa din Italia spre Republica Moldova, transportând pasageri și colete neînsoțite. Astfel, în urma controlului fizic al unității de transport și a coletelor neînsoțite, au fost depistate: căști și boxe audio, camere video, tastaturi pentru calculatoare, accesorii pentru telefoane mobile, telefoane fixe – toate în cantități comerciale și nedeclarate controlului vamal. 

În celelalte două cazuri, funcționarii vamali au supus controlului de specialitate două microbuze ce se deplasau din Italia și Germania spre Republica Moldova și care la fel transportau pasageri și colete neînsoțite. În rezultatul controlului vamal, dosite printre coletele neînsoțite au fost depistate: un lot comercial de cafea și un lot comercial de articole pentru copii, nedeclarate organului vamal. 

Cercetările continuă în scopul stabilirii complete a circumstanțelor, iar făptașii riscă amenzi conform art. 287, alin. (10) Cod Contravențional al RM.

Menționăm că, conținutul coletelor neînsoțite urmează a fi declarat de către șofer/transportator.

Serviciul Vamal reamintește condițiile necesare a fi respectate în conformitate cu prevederile legale în vigoare, de către transportatorii de coletele sau bunurile neînsoțite https://customs.gov.md/ro/articles/in-atentia-transportatorilor-de-colete-si-bagaje-neinsotite-1096-ro.

Secția relații publice
Tel.: 022 574 211
press@customs.gov.md