header.titleheader.subtitle
header.title
header.title
header.subtitle

43 800 dolari americani destinați să ajungă în Dubai au rămas în Republica Moldova

Funcționarii vamali din cadrul postului vamal Aeroport Internațional Chișinău în conlucrare cu polițiștii de frontieră au contracarat o tentativă de scoatere frauduloasă din țară a valutei, în sumă de 43 800 dolari americani.

Ieri, 19 septembrie 2022, la ora 19:00 s-au prezentat pasagerii cursei Chișinău-Istanbul-Dubai. Astfel, în timpul controlului de securitate, prin procesarea datelor și prelevării imaginilor, în unul din bagajele de mână au fost observate obiecte asemănătoare cu bancnote. 

Ca urmare, funcționarii vamali în comun cu polițiștii de frontieră au purces la examinarea bagajului, fiind depistate mijloace bănești în valoare de 43 800 dolari americani. Banii nu au fost declarați organului vamal, conform prevederilor legislației în vigoare. 

Documentată este o cetățeancă a Armeniei în vârstă de 31 de ani. În declarații, pasagera a comunicat că nu ar fi cunoscut metoda și procedura de scoatere a mijloacelor financiare din Republica Moldova. 

Mijloacele financiarele nedeclarate au fost ridicate, iar cazul a fost preluat pentru examinare de către Direcția urmărire penală din cadrul Serviciului Vamal.  

Secția relații publice
Tel.: 022 574 211
press@customs.gov.md