header.titleheader.subtitle
header.title
header.title
header.subtitle

1080 pachete de țigări tăinuite în podeaua unui ,,BMW X5”, au fost depistate de către vameșii de la Cahul

Un al șaptelea caz în această săptămână de transportare ilicită a produselor de tutungerie a fost contracarat de către vameși.

Funcționarii din cadrul postului vamal Cahul au contracarat o nouă tentativă de transportare frauduloasă a 1080 pachete de țigări, prin dosirea acestora în locuri special amenajate.

La pista de control ieșire autoturisme a postului vamal Cahul s-a prezentat pentru efectuarea controlului vamal un mijloc de transport de model ”BMW X5” înmatriculat în străinătate și care se deplasa din Republica Moldova spre România. Șoferul, un bărbat în vârstă de 42 de ani, cetățean român, a comunicat funcționarilor vamali că nu are nimic de declarat.

Funcționarii vamali acționând în baza analizei de risc, au dispus efectuarea controlului fizic al mijlocului de transport, iar ca rezultat în podeaua autoturismului au fost depistate 1080 pachete de țigări cu timbru de acciz al Republicii Moldova, ascunse în vederea transportării ilicite.

Potrivit cercetărilor preliminare, bunurile urmau să fie comercializate ilegal pe piața neagră din Uniunea Europeană.

În rezultat, țigaretele au fost ridicate în vederea confiscării, iar autovehiculul - indisponibilizat până la elucidarea tuturor circumstanțelor. În continuare, cazul este cercetat sub toate aspectele legale.

Potrivit articolului 4397 Cod Contravențional al RM, bunurile utilizate sau destinate pentru săvârșirea unei contravenții sunt pasibile confiscării speciale. Confiscarea specială constă în trecerea forțată şi gratuită a bunurilor în proprietatea statului.

Secția relații publice
Tel.: 022 574 211
press@customs.gov.md