You are here

Vitalie Vrabie a inspectat funcționalitatea birourilor vamale Sud și Nord

Evaluarea activității semestriale, verificarea funcționalității subdiviziunilor teritoriale și inspectarea spațiilor de păstrare a bunurilor confiscate au constituit principalele obiective de pe agenda vizitei de lucru a Directorului General al Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie la birourile vamale Sud și Nord.

Programul deplasărilor în teritoriu a debutat cu o vizită de evaluare la biroul vamal Sud, unde șeful Vămii a prezidat o ședință de evaluare a activității subdiviziunii, care a reunit mai mulți responsabili din cadrul biroului vamal, inclusiv șefii posturilor vamale.

Referindu-se la rezultatele prezentate de către conducerea biroului, Vitalie Vrabie a solicitat să fie în continuare asigurată colectarea integrală a drepturilor de import, neadmiterea și prevenirea eventualelor fraude, precum și manifestarea unui comportament integru.

Aceleași cerințe au fost expuse de către Șeful Vămii și la ședința cu reprezentanții biroului vamal Nord. ”Rezultatele pe care le înscriem astăzi, atât la capitolul încasări, cât și cel antifraudă, se datorează în mod direct eforturilor noastre de eficientizare a întreg sistemului vamal, iar profesionalismul și integritatea vor continua să reprezinte criteriile de bază pentru toți angajații instituției, fără excepții.”,  a conchis Vitalie Vrabie.

Totodată, Șeful Vămii a reiterat necesitatea consolidării colaborării cu celelalte instituții de aplicare a legii, interacțiune care va spori semnificativ nivelul de securizare a perimetrelor aflate în aria de responsabilitate.

De asemenea, Directorul General al Serviciului Vamal le-a solicitat responsabililor din cadrul celor două entități teritoriale asigurarea fluidizării traficului transfrontalier, astfel încât călătorii și transportatorii de mărfuri să beneficieze de un control expeditiv la traversarea frontierei.

În cadrul vizitelor efectuate, Directorul General al Vămii a inspectat și depozitele unde sunt stocate mărfurile ridicate în cadrul proceselor contravenționale și penale.

Având în vedere faptul că, în multe cazuri, valorificarea acestora poate dura o perioadă nedeterminată de timp, survenind astfel riscul deprecierii morale și valorice a bunurilor depozitate, șeful Vămii a dispus inventarierea, de comun cu reprezentanții Serviciului Fiscal de Stat, a tuturor bunurilor depozitate în spațiile de păstrare din gestiunea birourilor vamale.