You are here

Studenții Facultății de Drept a USM în vizită de studiu la postul vamal Leușeni

Peste o sută de studenți de la Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova au efectuat, în perioada 10 – 11 aprilie a.c., o vizită de studiu la postul vamal Leușeni, unde s-au desfășurat lecții teoretico – practice prin prisma aplicabilității normelor juridice vamale.

Scopul vizitei a fost de a familiariza studenții cu aspectul practic al procedurilor vamale de declarare, verificare și documentare a unităților de transport, precum și a persoanelor care traversează frontiera vamală.

Angajații postului vamal Leușeni le-au vorbit studenților despre evaluarea și expertizarea asupra mijloacelor de transport care tranzitează frontiera vamală a statului, documentele de procedură vamală întocmite și alte aspecte ce țin de trecerea frontierei vamale.

De asemenea, studenții au avut posibilitatea să viziteze muzeul postului vamal, în cadrul căruia sunt expuse mostre ale loturilor de mărfuri de contrabandă reținute în proporții deosebit de mari.

Lecțiile practice s-au desfășurat în conformitate cu Acordul de colaborare semnat între Serviciul Vamal și Universitatea de Stat din Moldova, la data de 14 decembrie 2016, inclusiv privind Planul de implementare a Acordului pentru anul curent.

În anul de studii curent, peste 600 de studenți sunt înscriși la disciplina ”Drept vamal”. De asemenea, la finele anului universitar 2016-2017, 30 de persoane urmează să obțină diplome de masterat la specialitatea ”Drept și activitate vamală”, iar alte 4 vor susține teza de doctorat la aceeași specilitate.