You are here

Monitorizare permanentă a traficului din posturile vamale

Din informațiile primite din teritoriu, în continuare, cele mai mari fluxuri sunt consemnate la intrarea în țară. Chiar și în aceste condiții, astăzi, se înregistrează o micșorare a valorilor de trafic. Dacă ieri, la Leușeni - cel mai tranzitat post vamal, în intervalul orelor 08:00 - 16:00, pe sensul de intare în țară, erau perfectate 620 de autoturisme, atunci, astăzi, numărul acestora s-a redus până la 418. La fel e și în cazul postului vamal Sculeni. Ieri, în intervalul menționat, prin acest post vamal au intrat în țară 534 automobile, iar astăzi fluxul a fost de 420 unități.

O sporire a fluxului se estimează pentru primele trei zile ale săptămânii viitoare, doar că, deja, pe sensul de ieșire din țară. Iar pe intrare, fluxul va începe din nou a crește spre sfârșitul săptămânii, atunci când mulți conaționali revin pentru a sărbători Paștele Blajinilor.

Totuși, indiferent de sensul de traversare, vameșii vor întreprinde toate măsurile necesare pentru a diminua timpul de așteptare în vamă.