You are here

În atenția participanților la traficul transfrontalier: Postul temporar ”Palanca” își va întrerupe activitatea pentru 24 de ore

Serviciul Vamal anunță despre sistarea temporară a activității postului vamal ”Palanca” în legătură cu construcția rețelelor electrice. Lucrările sunt planificate începând cu data de 04 iunie 2018, ora 17:00 și până pe 05 iunie 2018, ora 17:00. Prin urmare, rugăm persoanele care intenționează să traverseze frontiera prin acest post, să opteze pentru postul vamal ”Tudora”, aflat în imediata vecinătate.

Amintim că, postul vamal temporar a fost instituit la inițiativa Serviciului Vamal anume pentru comoditatea persoanelor care călătoresc în regiunea Odessa, acest post asigurând cea mai mică distanță de parcurs.

Tot pentru a veni în întâmpinarea participanților la traficul transfrontalier, la data de 19 decembrie 2017, a fost lansat controlul comun în punctul de trecere temporar, ceea ce a redus semnificativ timpul de traversare a frontierei, deoarece persoanele și vehiculele sunt supuse unui singur filtru de control.

Darea în exploatare a noului punct comun de control ”Palanca” este preconizată pentru luna decembrie a anului curent. Bugetul proiectului de reconstrucție a PTF Palanca se cifrează la 5,56 milioane de euro, dintre care 4,5 milioane sunt acordate de Uniunea Europeană, iar 1,06 milioane euro – de Guvernul Republicii Moldova. Partenerul de implementare a proiectului este PNUD Moldova.

Reieșind din complexitatea lucrărilor de reconstrucție,  pe parcurs, mai sunt posibile sistări temporare ale activității postului. În acest context, rugăm înțelegere față de motivele obiective survenite.