You are here

Arme și țigarete nedeclarate, reținute de vameși la frontieră

Angajații posturilor vamale au prevenit trei tentative de trecere peste frontiera vamală, contrar prevederilor legale, a unui pistol cu gaze ”Reck Goliath” și a 5 920 de țigarete nedeclarate marca ”Marlboro”.

Arma a fost depistată în geanta unui conațional, în vârstă de 30 de ani, care inițial susținea că nu deține bunuri ce necesită a fi declarate. Reținerea a avut loc la postul vamal Costești, în cadrul formalităților aferente controlului la intrarea în țară.

Cel de-al doilea caz a fost raportat de către vameșii de la Leușeni, după ce câinele antitabac a semnalat prezența unor obiecte suspecte în barele laterale ale unui autoturism, care a mai fost anterior implicat în transportarea bunurilor nedeclarate. Astfel, în rezultatul demontării barelor laterale, inspectorii vamali au depistat 1 920 de țigarete. La volanul unității de transport se afla un cetățean român, în vârstă de 35 de ani.

Produse de tutungerie au fost depistate și pe aeroportul din Capitală, pe acest caz fiind documentat un pasager al cursei Chișinău-Dublin, în valiza căruia au fost descoperite 4 000 de țigarete, nedeclarate organului vamal.

Pistolul a fost transmis spre expertiză, iar țigaretele au fost reținute până la elucidarea tuturor circumstanțelor.