You are here

Anunț: Restricții de circulație prin mai multe posturi vamale

(UPDATE 22.04.2017, ora 11:30) Traficul transfrontalier a fost reluat și prin postul  vamal ”Ceadîr-Lunga 2”.

În continuare, din cauza unor defecțiuni tehnice ale bazei de date a Poliției de Frontieră Române, rămâne sistată activitatea punctului de trecere ”Cahul-Oancea”.

(UPDATE 22.04.2017, ora 10:25) Circulația a fost restabilită și prin posturile vamale ”Ceadîr-Lunga 1” și ”Rîbnița feroviar”.

(UPDATE 22.04.2017, ora 08:55) Posturile vamale ”Săiți” și ”Cișmichioi” și-au reluat activitatea și activează în regim normal. Tranzitul transfrontalier se desfășoară fără impedimente și prin posturile vamale ”Sculeni” și ”Leușeni”, fiind scoase limitările de circulație de pe teritoriul României.

În continuare, rămâne sistată activitatea posturilor vamale ”Ceadîr-Lunga 1”, ”Ceadîr-Lunga 2” și ”Rîbnița feroviar”, traficul transfrontalier urmând a fi reluat doar după restabilirea funcționalității sistemelor informaționale din gestiunea autorităților de frontieră ucrainene.

Totodată, din cauza unor defecțiuni tehnice ale bazei de date a Poliției de Frontieră Române, nu este autorizată traversarea frontierei prin punctul de trecere ”Cahul-Oancea”.

(UPDATE 21.04.2017, ora 18:20) Postul vamal ”Cahul” și-a sistat temporar activitatea din cauza unor defecțiuni tehnice ale bazei de date din gestiunea Poliției de Frontieră Române, nefiind astfel autorizată traversarea frontierei prin postul vamal corespondent ”Oancea” de pe teritoriul României.

În acest context, recomandăm participanților la traficul transfrontalier care și-au planificat traversarea frontieriei prin postul vamal nominalizat, să opteze pentru   postul vamal Giurgiulești aflat în proximitate.

(UPDATE 21.04.2017, ora 15:05) Circulația a fost restabilită și prin postul vamal intern de control ”Rezina”.

(UPDATE 21.04.2017, ora 13:40) Postul vamal intern de control ”Criuleni 18”  și-a reluat activitatea și funcționează în regim normal.

(UPDATE 21.04.2017, ora 13:10) Restricții de trafic sunt înregistrate și la posturile vamale ”Săiți” și ”Rîbnița feroviar” din cauza căilor de acces blocate.

În legătură cu menținerea condițiilor climaterice nefavorabile, Serviciul Vamal  recomandă participanților la traficul transfrontalier să evite traversarea frontierei prin posturile vamale ”Ceadîr-Lunga 1”, ”Ceadîr-Lunga 2” și ”Cișmichioi”. Traversarea frontierei prin posturile menționate este restricționată din cauza traseelor înzăpezite.

Traficul transfrontalier este parțial limitat și la posturile vamale ”Leușeni” și ”Sculeni”, pe motiv că autoritățile române permit deplasarea unităților de transport doar până în localitățile  limitrofe.

De asemenea, din cauza drumurilor impracticabile sunt blocate căile de acces spre posturile vamale interne de control situate pe segmentul central ”Rezina” și ”Criuleni 18”.

Celelalte posturi vamale de frontieră activează în regim normal, nefiind atestate valori mari de trafic.

Amintim că Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis astăzi Cod Galben de precipitații  sub formă de lapoviță și ninsoare, preponderent pentru regiunile de centru și sud ale țării, motiv pentru care solicităm persoanelor care și-au planificat traversarea frontierei  să se conformeze cerințelor legale ale autorităților abilitate din țară și din statele vecine.

Vom reveni cu actualizări.