You are here

60 de mii de țigarete, depistate la Sculeni după scanarea a două autocamioane

Doi conaționali, în vârstă de 35 și respectiv, 40 ani, sunt cercetați de către subdiviziunile specializate ale Serviciului Vamal pentru tentativa scoaterii din țară a 60 000 de țigarete, tăinuite de la controlul vamal. Cazul a fost raportat în dimineața zilei de astăzi de către vameșii de la Sculeni, care, acționând în baza analizei de risc au dispus scanarea autocamioanelor conduse de către aceștia.

În cadrul examinării imaginilor generate de sistemul de scanare, vameșii au relevat prezența unor obiecte suspecte în rezervoarele de combustibil. Ulterior, în rezultatul extragerii bunurilor din locurile indicate, s-a constatat că în fiecare autovehicul erau disimulate câte 30 000 de țigarete marca Rothmans, cu timbru de acciz al RM.

Din primele cercetări, vameșii au stabilit că contravenienții sunt angajați ai unei companii de transport, care a mai fost anterior implicată în traficul ilicit de țigarete, motiv pentru care a fost încadrată la categoria operatorilor cu risc sporit de fraudare.

Țigaretele au fost ridicate în vederea confiscării, iar bărbații riscă amenzi care pot varia de la 3 000 până la 4 500 lei.